Het verschil tussen ”refurbished” en ”tweedehands”

Wat refurbished en tweedehands gemeen hebben is dat het in beide gevallen gaat om gebruikte laptops. Maar daar houdt het verschil dan ook meteen op.

‘Refurbished’ is een engelse term en betekent niets anders dan ‘gereviseerd’. Het gaat om gebruikte apparatuur, voor het overgrote deel afkomstig vanuit het bedrijfsleven. De apparatuur wordt nagekeken en waar nodig hersteld voordat ze via onze website een nieuwe eigenaar vinden. En ‘herstellen’ kan van alles betekenen. Soms heeft een bedrijf de harde schijf verwijderd (vanwege de gevoeligheid van de data) of is het toetsenbord zo intensief gebruikt dat er slijtagesporen zijn. Wij plaatsen dan een nieuwe (en vaak ook meteen snellere!) harde schijf in de laptop of vervangen het toetsenbord.

Daar zit dan ook meteen het verschil tussen refurbished en tweedehands. Waar refurbished laptops volledig worden nagekeken en waar nodig hersteld, is dat bij een tweedehands laptop niet het geval. Deze koop je bijvoorbeeld via Marktplaats van de vorige eigenaar waarbij je geen enkele informatie hebt over de historie van de laptop en of deze (verborgen) gebreken bevat.

Aan het kopen van een tweedehands laptop kleven dus serieuze risico’s gelijk aan bijvoorbeeld het kopen van een tweedehands auto van een particulier. Koop je de auto via Marktplaats of koop je een gebruikte auto bij een erkend garagebedrijf of merkdealer.

Het kopen van een refurbished laptop levert je dus veel meer zekerheid op dan het aanschaffen van een gebruikte laptop. Daarnaast zal een particulier je geen enkele garantie geven. Dit in tegenstelling tot de refurbished laptops die je bij ons koopt waar gewoon zes maanden (verlengen mogelijk) hardware garantie op zit. En ook zijn refurbished laptops meestal de duurdere zakelijke modellen die zich qua performance en kwaliteit niet laten vergelijken met de goedkope consumentenlaptops die je in de grotere consumenten electronica winkels koopt.